• Vandaag dan dé derby van Reeuwijk. RVC JO17 tegen de Jeugd onder de 17-1 van CVC.
  Op een gloednieuwe kunstgrasmat van RVC mochten wij het veld in gebruik nemen. De wedstrijd van start, CVC gaf gelijk vanaf het begin een signaal om hier niet met 0 punten te willen vertrekken.
  RVC hielt het doel schoon en voetbalde er mondjes maat onderuit. Ook CVC had hier een antwoordt op. leuk voetbal afgewisseld met slordig bal verlies was het beeld van de 20 minuten van beide kanten.
  RVC speelde een 1-4-4-2 systeem en wij 1-4-3-3 dat voor ons elke keer een vrije man op de back positie's opleverde en deze met de aanval veelvuldig op kon stomen. In de 25e minuut ging dat even mis voor ons. een afgeslagen aanval van ons die gelijk omgeschakeld werd naar een aanval voor RVC. Deze kans moet je de gastheren niet geven en werd dus prima afgerond en stonden we 1-0 achter. CVC voerde de druk wat op, RVC werd een stuk achteruit gedrongen. Een paar cornerballen en een paar mogelijkheden verder was het in de 35e minuut dan uit het niets raak. Fred zijn schot werd gekraakt en verloor veel snelheid richting het doel, de keeper verkeek zich op de positie van de doelpaal en de bal hobbelde zo het doel in 1-1.
  Dit was de rust stand.
  In de rust hebben Thijmen van Sprang en ik de ploeg op een paar posities anders neer gezet. Nu maar hopen dat de jongens dat begrijpen.
  Aanvankelijk leek het erop dat het solide stond, RVC drong aan en wij hielden tegen daarbij probeerde wij er onderuit te voetballen maar daar de grootste moeite mee. Na ongeveer 10 minuten in het tweede bedrijf sloeg RVC toe, onze defensie gaf net een metertje te veel weg en daar lag de 2-1 in het netje. CVC heeft al eerder aangetoond zich terug te kunnen knokken in de wedstrijd, zo ook nu.
  CVC zette koers richting doel maar de blunderende keeper bij onze eerste coal hield zijn ploeg overeind door een paar keer reddend op te treden. CVC twee opgelegde kansen, Bram meinen werd vrij voor het doel gezet maar prikte de bal net naast het doel. Fred kwam in bal bezit, richting het doel en ging voor eigen succes waar naast hem twee mensen vrij stonden om binnen te schieten. RVC werd ook nog een keer heel gevaarlijk maar hun linksbuiten prikte de bal ook net voorbij de verre hoek.
  Ik zette Luuk op rechts buiten en Nick naar linksbuiten in de hoop nog een keer toe te slaan in de slotfase. Luuk omspeelde zijn tegenstander en werd net buiten de 16 neergelegd. De scheids kende een terechte vrije trap toe. Arend lag de bal klaar en alle lange mensen mee naar voren en daaromheen de andere spelers. De goed genomen vrije trap van Arend vond het hoofd van Jitse van Ekelen die de bal eigenlijk alleen verlengde maar wel in het doel 2-2. Niet lang daarna klonk het eindsignaal en behaalde wij onze 4e gelijke spel dit seizoen. Voor RVC was de uitslag een grote teleurstelling terwijl het voor ons als een overwinning voelde. De sfeer na de wedstrijd was bij ons dan ook opperbest.
  De uitslag gaf de krachtverhoudingen denk ik prima weer.
  Fijn Weekend allemaal.