• Tekort aan scheidsrechters

  11 nov 2022
 • Bij verschillende gelegenheden zoals bijvoorbeeld de ALV of de seniorenavond zoals we deze aan het begin van het seizoen hebben georganiseerd, roepen wij vanuit het bestuur iedereen altijd op een steentje bij te dragen. Voor de continuïteit van de vereniging is het zaak dat we met z'n allen ons blijven inzetten. Veel zaken gaan goed, sommige zaken kunnen beter.

  Helaas constateren we dat we momenteel onvoldoende scheidsrechters hebben om de planning voor de thuiswedstrijden op de zaterdagen rond te krijgen.

  Het komt voor dat sommige scheidsrechters zelfs voor twee wedstrijden op één zaterdag moeten worden ingepland. Een onwenselijk en onhoudbare situatie en jammer genoeg heeft dit er al in geresulteerd dat we voor een enkele wedstrijd op zaterdag geen scheidsrechter hebben kunnen toewijzen.

  Dergelijke situaties passen niet bij CVC en willen we voorkomen. We ontkomen er dan ook niet aan door nogmaals een oproep te doen aan alle leden en ouders van jeugdleden, om je zelf aan te melden voor vrijwilligerstaken. Te denken valt aan het fluiten van een wedstrijd, participeren in de velddienst, willen verzorgen van training onder begeleiding, schoonmaken van kleedkamers en sanitair ruimte en/of zomerploeg . Je kan jezelf aanmelden door een mailtje te sturen naar adriaankoppecvcreeuwijk@gmail.com of stuur een bericht naar 06 30 45 94 41, waarin je aangeeft op welke wijze je een bijdrage kan/wil leveren.

  We houden de situatie de komende weken nauwgezet in de gaten. Mogelijk zien we ons genoodzaakt de taken van het fluiten van een wedstrijd of het invullen van de velddienst toe te wijzen, waarbij we de verantwoordelijkheid wisselend bij een team neer zullen leggen. Uiteraard zullen we hier nog over communiceren. Vooralsnog hanteren we voorlopig de volgende stelregel:

  Vanuit de club doen wij ons best om ervoor te zorgen dat voor elke wedstrijd een scheidsrechter is geregeld, dit geldt voor de teams vanaf JO11 en hoger, inclusief senioren. Lukt het ons desondanks niet om een scheidsrechter te vinden, dan is het betreffende team van CVC zelf verantwoordelijk voor het regelen van een scheidsrechter.

  We roepen alle elftalleiders daarom op om elke vrijdag om 17:00 uur (bij thuiswedstrijden) de scheidsrechters-planning op de site te raadplegen. Staat er bij jouw team geen scheidsrechter ingepland, doe dan als team je best om alsnog zelf een scheidsrechter te regelen.

  Het bestuur van CVC Reeuwijk